Wat is er te doen in de omgeving van Wemeldinge?

Wemeldinge ligt in Zeeland aan Nationaal Park Oosterschelde. De Oosterschelde heeft een fascinerende onderwaterwereld en als je geluk hebt kun je bruinvissen of zeehonden zien zwemmen.

Wemeldinge

Wemeldinge heeft zo’n 3000 inwoners. Tijdens de zomerperiode kan dit aantal bijna verdubbelen. Mede dankzij het toerisme heeft het dorp een uitgebreid aanbod aan winkels, waarvan sommige ook op zondag geopend zijn.

Lekker uit eten? Afhalen of laten bezorgen? Ook hierin biedt Wemeldinge veel keuze. In de informatiemap in de B&B vind je alle info die je nodig hebt.

Wandelen

Natuurlijk kun je heerlijk wandelen in en rond ons dorp. Over de dijk, langs de Oosterschelde of door de polders en de boomgaarden.

Er zijn een aantal mooie wandelroutes samengevoegd in de Parlevinkersroute, deze loopt langs de mooiste locaties van Wemeldinge.

Wil je een wat langer of wat korter rondje? We geven je graag tips voor leuke wandelingen!

Fietsen

Ook op de fiets valt er veel te verkennen. In de zomer kun je bijvoorbeeld het Rondje Pontje fietsen. Vanuit Yerseke stap je dan op de pont naar Tholen en weer terug. Breng in Yerseke ook een bezoekje aan de oesterputten!

Fiets je de andere kant op, dan kom je al snel in Goes. Deze stad heeft een knus centrum met leuke winkels en gezellige terrasjes.

Het water op

Natuurlijk kun je zelf met de (zeil)boot naar Wemeldinge komen. Maar heb je zelf geen boot en wil je toch eens het water op? Dan kan dat met SailForce! In de zomermaanden kun je mee zomerzeilen voor een leuk tarief.

Ook is het mogelijk om vanuit Yerseke verschillende rondvaarten te maken met Marstrand op een voormalig kokkelvissers schip.